Tv kijken op zondag kan ernstige gevolgen hebben

Dus. Deze voormiddag was er een politiek debat in De Zevende Dag (het tv-programma op één, niet het schoonheidssalon). Aanwezig waren presentatoren Tim Pauwels, Ihsane Chioua Lekhli, en 6 partijvoorzitters. Ge zoudt denken dat zoiets logisch is. De achterban van N-VA (of beter: een gedeelte van die achterban, want ik wil mezelf nu al indekken tegen zij die gaan zeuren dat ik een veralgemenende linkse rat ben) dacht daar lichtjes anders over.

“ER ZIT NE SOS BIJ VRT IS EEN ROOD BASTION HET IS WEER TYPISCH ZE HEBBEN HET ZO GEMONTEERD ALSOF CROMBEZ DE STERKSTE IN HET DEBAT WAS TERWIJL BART ALS ENIGE GOEIE CIJFERS EN ARGUMENTEN HAD.”

Oké guys. Ik heb ook een goed argument: als ge u zo druk gaat blijven maken op zondagochtend, gaat het niet lang duren voor ge verschrikkelijk veel nood hebt aan gezondheidszorg die zo onbetaalbaar gaat blijken dat ge u alsnog wilt bekeren tot links.

En dat gaat u dan zo hard verscheuren dat ge alleen maar meer nood hebt aan gezondheidszorg, waardoor ge op den duur geen geld meer hebt, en ook geen uitkering krijgt (want dat is voor profiteurs – zoals gij nu), en om de facturen te kunnen betalen uw huis moet verkopen.

En dan leeft ge plots op straat en hoort ge via de radio die in de winkelstraten speelt dat de N-VA daklozenopvang volledig wil afschaffen. Een sprankel van hoop weerglanst in uw ogen als ge plots de stem van uw grote voorbeeld en goede vriend – den Bart – hoort, maar uw zicht wordt al gauw vertroebeld door tranen wanneer ge hem hoort zeggen: “Wie dat echt wil, die werkt zichzelf wel een weg naar boven, van de straat weg. Maar als ge te lui zijt om uit uw kartonnen doos te komen, ja, dan is dat niet de schuld van de maatschappij hé!”

Denk daar maar eens aan voor ge volgende keer uw tv inschakelt op zondagochtend.

<< Disclaimer: Dit verhaal is niet gebaseerd op waargebeurde feiten, noch gestaafd door wetenschappelijk onderzoek. Ik vind mezelf grappig. Reacties zonder of met overmatig gebruik van hoofdletters en/of leestekens worden gepremodereerd, waarbij de tekst zal worden vervangen door een gif van een Vlaamse charmezanger naar keuze. (Ziet ge, zo grappig maat.)  >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *