1 op 50.000

UPDATE: Veerle heeft een stamceldonor gevonden! Bedankt voor al jullie enthousiasme en hulp. Er zullen (helaas) altijd mensen op zoek zijn naar een donor. Blijven registreren is dus de boodschap! 

Ik wil jullie heel graag vragen om met veel aandacht onderstaand bericht te lezen van een erg lieve vriendin. Zo lief dat ze zelfs van mensen verzorgen haar job maakte. Tot ze eind 2012 een foto van haar longen liet nemen voor een droge hoest.

Sindsdien waren er 64 chemo’s, 20 bestralingen en 1 autologe stamceltransplantatie. En allemaal vol goede moed en met een eeuwige glimlach. Ze klopte de Hodgkin enkele keren goed lam, maar het rotte beest bleek voorlopig onvermoeibaar.

Nu heeft Veerle jouw hulp nodig. 1 simpele registratie, 1 simpele bloedprik. Je kan er haar leven mee redden. Dus doe het, alsjeblief. En zeg het tegen al je vrienden, tegen je hele familie, al je collega’s en deel het op twitter en facebook en je eigen blog.

Wij willen een stamceldonor voor Veerle.

Ik, Veerle, 29 jaar, vecht al twee jaar tegen lymfeklierkanker. De standaardbehandelingen konden mij tot nu toe helaas niet genezen. Om toch nog een kans te maken om dit te overleven heb ik een stamceltransplantatie nodig van een donor.
Zonder donor zal ik dit gevecht niet kunnen winnen.

De kans dat een donor met mijn bloed matcht is 1 op 50.000. Helaas heb ik geen 50.000 facebookvrienden. Daarom wil ik jullie vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen.

Iedereen kan zich inschrijven op www.stamceldonor.be
Het Rode Kruis neemt dan contact met je op voor een bloedafname en that’s it. Als je ooit een geschikte donor voor iemand bent, roepen ze je op.

Jullie zouden er mijn leven mee kunnen redden…
Het enige wat ik van je nodig heb is een zakje bloed met gezonde stamcellen erin.

Bedankt,
Veerle

En voor ik het vergeet: IEDEREEN DIE ZICH REGISTREERT MAG ACHTERAF WIJN KOMEN KAPPEN IN MIJN ZETEL MET ZIJN RODE KRUIS BADGEKE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *